Det skal du helt sikkert overveje, når du vælger dit bryllupssted

Was Sie bei der Wahl Ihrer Hochzeits-Location unbedingt beachten sollten

At finde drømmelokalet til drømmefesten er nogle gange ikke så let. Især fordi prioriteterne omkring det perfekte bryllupssted nemt kan blive blandet sammen. Vi giver dig et par tjekpunkter, som forhåbentlig vil gøre valget mindre vanskeligt.

Hvem kommer?

Før du begynder at lede efter et sted, skal du have afklaret et spørgsmål, nemlig antallet af gæster. Nogle steder har festlokaler af forskellig størrelse, men bare fordi du kan lide festsalen, betyder det ikke, at det lille tilstødende lokale behøver at opfylde dine behov. En tommelfingerregel er, at ca. 10 % af de inviterede personer aflyser inden festen. Du kan minimere antallet af personer, der ikke kan komme til brylluppet, ved at invitere dem så tidligt som muligt.

Hvor meget kan det koste?

Budgetspørgsmålet er mindst lige så vigtigt. Hvor mange penge kan og vil du investere, hvor meget vil du investere, hvor meget kræver du af dine gæster? Et drømmebryllup på stranden på Hawaii er kun halvt så smukt, hvis halvdelen af vennerne ikke har råd til flyrejsen. En fest i haven derhjemme kan derimod blive til en livlig fest med de rette omgivelser.

Apropos haven: Hvor romantisk ideen om en fest under åben himmel end er – hvis brylluppet finder sted i dette land, bør der helt sikkert være et regnalternativ til rådighed, hvor alle gæster kan finde plads.

Hvad er tilladt?

Når det kommer til dekoration og catering, er det også værd at se nærmere på bryllupsstedet. Er eksterne tjenesteydere tilladt? Er der nogen forhold, der kan påvirke festens forløb? Hvor god er den interne menu og buffet, som tilbydes på hotellet? Det er særligt tiltalende, når brudepar får mulighed for at se nærmere på, hvad deres ønskede sted har at byde på. På Klosterhotel Wöltingerode er denne mulighed f.eks. til stede inden for rammerne af “bryllupsnatten på prøve”.

Den tidlige fugl fanger ormen

Når du først har besluttet dig, er tiden vigtig: Mange steder skal bookes i højsæsonen omkring et år i forvejen, ellers er de væk. For særligt eftertragtede steder er det måske endda allerede for sent. Det samme gælder for valget af standesamt eller kirke. Hvis bryllupsløfterne og fejringen skal kombineres, er det bedst ikke at rejse mere end 15 minutter imellem dem. En fri bryllupsceremoni kan være en nyttig tilføjelse til en statslig eller kirkelig ceremoni, da den nemt kan flyttes til et hvilket som helst ønsket sted.

Leave a Reply