At blive gift på trods af Corona - hvad du skal vide

Heiraten trotz Corona – das müssen Sie wissen

For blot et par uger siden var bryllupsåret 2020 markeret med rødt i mange kalendere. Uanset om det var som gæst eller som brudepar, gjorde forventningen om at danse gennem sommernætterne og de romantiske fester i kredsen af elskede mennesker året til noget helt særligt for mange. Det var før Corona. Virussen og dens virkninger har forpurret mange planer. I foråret var og er det kun muligt at fejre i de mindste kredse – hvis man overhovedet kan tale om en fest, når brudeparret mødes med registratoren.

Men langsomt er den første lempelse i sigte. De, der ønsker at blive gift mellem maj og august 2020, må være forberedt på restriktioner, men bør ikke opgive håbet om at fejre det med deres familie. Vi fortæller dig, under hvilke omstændigheder et bryllup i sommeren 2020 stadig kan lykkes.

Vær fleksibel

Det første, du skal gøre, er at bevare roen og vente så længe som muligt. Det er svært at planlægge længere end 6 uger i forvejen i øjeblikket. Følg derfor den aktuelle udvikling og vær forberedt på fleksible tilpasninger. De, der ønsker at fejre deres bryllup i en virkelig stor forsamling, bør allerede nu overveje at udskyde det til 2021. Med kort til datoændringer kan du forberede dine gæster på ændringer tidligt i forløbet. Juridisk rådgivning kan være en hjælp, hvis udskydelsen indebærer en større økonomisk udgift for de private tjenesteydere.

Til gengæld er der positive tegn for de private fester. Gudstjenester og bryllupper i små kredse har igen været tilladt siden begyndelsen af maj. Gruppefester i private lokaler er fortsat forbudt, men også her er der udsigt til lempelser i de første uger af maj. Proceduren varierer til dels fra kommune til kommune. Hold dig i kontakt med de relevante myndigheder for at kunne reagere hurtigt på ændringer.

Bryllup ved havet

De, der ønsker at blive gift ved Østersøen, kan allerede nu ånde lettet op: fra den 18. maj åbner hotellerne. Gæstehuse og ferielejligheder, restauranter er allerede åbne igen fra den 9. maj. Fra den 25. maj vil besøgende fra andre delstater kunne nyde godt af lempelserne – derefter vil det igen være tilladt at rejse ind i Mecklenburg-Vorpommern. En model, der forhåbentlig ikke vil have nogen indflydelse på udbredelsen af COVID-19 og dermed kan tjene som eksempel.

Leave a Reply