Smukke alternativer til ballonen

Wunderschöne Alternativen zum Luftballon

For mange kommende brude er det en del af ceremonien at slippe balloner eller luftlanterner op efter bryllupsceremonien. Men hver eneste ballon, der flyver op, kommer tilbage til jorden som plastaffald. Ledninger og metaldele er en ekstra miljøbelastning og kan endda være livsfarlige for dyr. For eksempel dør 20 % af alle fugle, selv om de kun indtager små ballonfragmenter. Himmellygten “scorer” også om sommeren med sin høje brandrisiko.

Selvfølgelig er ikke hvert enkelt missil en fare for liv og lemmer – men samlet set er de dekorative genstande en reel risiko. Og derfor er glæden ved dem relativt kortvarig. Heldigvis findes der mange alternativer, som ikke kun ser smukke ud, men som også er bæredygtige.

– Lad sæbebobler eller skumhjerter stige op

De ser smukke ud, de er nemme at lave selv med sæbevand, og de er meget sjove for både store og små. At blæse bobler er en tankeløs fornøjelse og skaber smukke minder. En forholdsvis ny trend er såkaldte skumhjerter eller andre motiver af heliumberiget skum. Efter ca. 40 minutter opløses de skylignende missiler, der kan dække flere kilometer, uden at efterlade nogen rester.

– Uddeling af bomber med vilde blomster

I stedet for at skade miljøet kan brudeparret og deres gæster gøre noget rigtig godt for det med denne smukke idé. Hver gæst til brylluppet får en lille pose frø eller en frøbombe. De kan spredes sammen på et udvalgt stykke jord – f.eks. i ens egen have eller i udkanten af en skov. Eller hver gæst kan skabe et smukt, blomstrende minde om det forgangne bryllup derhjemme.

– Sæt papirlanterner eller lysglas op

Glaskrukker med stearinlys eller integrerede LED-lys skaber en helt speciel atmosfære, der er synlig på afstand ved ethvert bryllup – uden at flyve væk. Papirslanterner med integrerede solceller kan også hænges op i træer og gives til gæsterne som en souvenir ved festens afslutning. Et smukt belysningsmiddel, der vil give smukke øjeblikke på din egen terrasse i lang tid fremover.

– Send postkort

Balloner flyver langt – posten flyver endnu længere! Hvis I ønsker at blive mindet om den smukkeste dag i jeres liv i lang tid, kan I dele stemplede postkort ud ved bryllupsreceptionen. Disse sendes til brudeparret af gæsterne på en afstand, som de selv vælger, naturligvis ledsaget af kære hilsner, smukke minder og de allerbedste ønsker. Når endnu et kort lander i brevkassen, kan det kun være en god dag for det nygifte par.

Leave a Reply