Gratis bryllupsceremoni: Fra bordarrangementet til bryllupstaleren -
alt, hvad du har brug for at vide

At sige “ja” til din partner på en klippe, på stranden, i bjergene, på en blomstereng eller under stjernerne: Det er drømmen for mange par, der endelig ønsker at gifte sig.
Men hvordan fungerer en gratis bryllupsceremoni egentlig? Du kan finde alle vigtige oplysninger om dette emne i denne artikel.

Gratis bryllupsceremoni Fra bordarrangementet til bryllupstaleren

Hvad er en gratis bryllupsceremoni?

Et “frit bryllup” er et alternativ til et kirkebryllup for brudeparret. Det giver mulighed for at sige “ja” i en højtidelig ceremoni. En “fri vielsesceremoni” er en vielse, der foretages af en uafhængig teolog uden for kirken eller folkeregistret.
En freelance teolog har en teologisk uddannelse, men arbejder som freelance og uafhængigt af kirken. Derfor kan han frit
og dermed mere præcist imødekomme brudeparrets ønsker.
Der er mange par, der ønsker et smukt og unikt bryllup, som kan designes frit og ikke er bundet af specifikationer. Med en fri bryllupsceremoni kan brudeparret også selv vælge bryllupssted: På engen, i luften, til søs eller i udlandet? Der er ingen grænser for dine idéer.

Hvem er gratis bryllupsceremonier egnede til?

Gratis bryllupsceremonier er ideelle for par,

  • …der tilhører forskellige kulturer og/eller religioner,
  • …hvoraf den ene eller begge ikke er medlemmer af kirken,
  • …der gerne vil fejre deres bryllup på et særligt sted,
  • … der lever i et partnerskab mellem personer af samme køn.

Uafhængigt, individuelt og egnet til alle – det er, hvad gratis bryllup betyder. I Tyskland er det imidlertid kun folkeregisteret, der kan og må indgå et juridisk bindende ægteskab. Derfor kan ingen brud og brudgom undgå et borgerligt bryllup. De fleste ægtepar afleverer den dog ikke på folkeregistret.
Nogle mangler måske den festlige atmosfære og det personlige præg, mens andre par måske er på udkig efter en privat eller utraditionel bryllupsceremoni. En fri bryllupsceremoni kan også være en mulighed for par, der ikke tilhører forskellige trosretninger, eller for par, der ikke har nogen religiøse tilhørsforhold.

Hvad koster en gratis bryllupsceremoni?

Omkostningerne ved en gratis bryllupsceremoni er varierende og afhænger i høj grad af jeres individuelle ønsker. De adskiller sig dog markant fra registret, hvor der opkræves et fast gebyr for registrering og attestering af dokumenter.
I modsætning til kirkelige eller private bryllupper er I selv ansvarlige for at finde talere og et passende sted til jeres ceremoni. Hvis du kun relaterer spørgsmålet om omkostningerne til brylluppet, er det to faktorer, du skal overveje.
Generelt gælder følgende for gratis bryllupsceremonier: Jo større, mere omfattende og glamourøse de er, jo dyrere er de. Holder f.eks. et familiemedlem eller en ven holder talen, og ceremonien finder sted i en privat have, så sparer I nogle omkostninger og kan få en billig bryllupsceremoni. Men hvis I lejer professionelle talere og et særligt sted, vil prisen for jeres gratis bryllupsceremoni naturligvis stige. Men bare rolig – med et par gode råd er det en leg at være vært for et billigt, men alligevel specielt bryllup.

Bryllupstaler: 0 – 1.500 €

Du kan bruge forskellige beløb på en professionel bryllupstaler. Priserne varierer afhængigt af regionen, det individuelle tidsforbrug, sæson og dato. Det er også vigtigt, om bryllupstaleren er fuldtids- eller deltidsansat.
Bryllupstalere på fuld tid er normalt mere erfarne og har højere faste omkostninger. Priserne starter ved 800 €. Et billigere alternativ er en bryllupstaler på deltid. Priserne her starter i gennemsnit på omkring 500 €.

Beliggenhed: 0 – tusindvis af euro

Prisen for et gratis bryllupssted afhænger i høj grad af, hvilken type sted du har i tankerne. Den personlige betydning og placeringen i naturen er som regel billigere end at leje eventlokaler som f.eks. særlige slotte, restauranter eller andre steder. Det er derfor vanskeligt at give en generel prisindikation. Der er alt fra gratis websteder til hundredvis og op til tusindvis af euro, afhængigt af dine præferencer og individuelle ønsker.

Bryllup i klosteret hotel

Sædearrangementet

Ligesom med placeringen af jeres gratis bryllupsceremoni, temaet og den mulige dresscode er der ingen grænser for siddepladsarrangementerne. Fordi en fri bryllupsceremoni har den fordel, at sædearrangementet ikke behøver at følge nogen konventioner eller traditioner.
Du kan lade dine bryllupsgæster bestemme, hvor de vil sidde, eller udforme deres egen bordplan. Da du kender dine gæster bedst, kan du sætte folk, der kommer godt ud af det med hinanden, direkte sammen eller blande medlemmer af forskellige familier, så der opstår nye bekendtskaber.
De er heller ikke bundet til foruddefinerede sæderækker. Du kan derfor frit vælge f.eks. sæderne. at være anbragt i en halvcirkel eller i en anden form.
Sørg for spændende og varierede samtaler, og lad dine idéer og ønsker få frit spil i processen!

En idé til forløbet af din gratis bryllupsceremoni
Da der i modsætning til et standesmandsbryllup og et kirkebryllup ikke er nogen faste parametre for forløbet af et frit bryllup, finder det frie bryllup altid sted individuelt – og det er netop det, der gør det så specielt. Ceremonierne er lige så unikke som brudeparret selv og perfekt skræddersyet til dem.
For at give dig en idé om, hvordan en mulig procedure for et frit ægteskab kan se ud, vil vi give dig et eksempel:
1. byd gæsterne velkommen med en champagnefest
2. brudens/brudgommens indgang
3. bryllupstale
4. gæstedeltagelse
5. bryllupsceremoni, herunder udveksling af ringe
6. citat eller kort tale fra brudeparret selv
7. efterfølgende festligheder eller et fælles måltid

Forløbet af din gratis bryllupsceremoni – så individuelt som du selv

Der er ingen grænser for dit personlige bryllup. Men denne grænseløshed kan også virke meget overvældende. Tag så meget tid, som I har brug for, til at planlægge jeres bryllupsceremoni. Denne ene dag er en af de smukkeste i dit liv og skal være perfekt for dig af netop denne grund.
Vores eksempel på en gratis bryllupsceremoni skal give jer lidt inspiration og åbne døre til mange forskellige, individuelle idéer.

Leave a Reply