Hvorfor det giver mening at besøge en bryllupsmesse før brylluppet

Hochzeiten für kleine Budgets

Den store dag – for mange mennesker er ægteskab et af livets store mål, der lover dem evig lykke, perfektion og dybtgående samhørighed. Hvordan forestiller du dig din store dag? Helt i hvidt i et hav af rosenbuketter, indrammet af et yndefuldt kapel og indhyllet i kirkeklokker? Fri, åben og fuld af solskin i det bløde sand på den evige strand, badet i det romantiske gyldne lys fra solnedgangen? Eller helt anderledes end det, som et brudeblad nogensinde har foreslået dig?

Uanset hvordan du forestiller dig dit bryllup, skal det helt sikkert være den mest uforglemmelige dag i dit liv. Men når drømmene er store, kan bekymringerne blive endnu større. Et bryllup kan være dyrt, især hvis du ønsker, at det skal være perfekt i hver eneste lille detalje. Men er det ikke de små ting, der virker mest værdifulde for os?

I denne artikel afslører vi, hvordan du kan arrangere dit drømmebryllup på et sparsomt budget og flyve højt trods store besparelser.

Was ist eine Hochzeitsmesse?

Før vi kommer til vores tips om, hvordan du kan arrangere dit drømmebryllup for få penge, skal du have én ting på det rene: Din bryllupsdag er din store dag, og den tilhører kun dig. Derfor bør du også designe den præcis, som du ønsker det. Råd og anbefalinger fra venner og familie kan være venligt ment, men kan også ofte lede dig i en retning, som du oprindeligt ikke ønskede at gå. Du ønsker trods alt, at brylluppet skal falde godt i god jord hos alle gæsterne, og at ingen skal sprede dårlige vibrationer.

Men du bør lytte til dit hjerte alene fra starten af planlægningen. Så før I går i gang med den egentlige planlægning, bør I sætte jer ned som par og lave en liste over alle de ting, der ligger jer på sinde, og som vil gøre jeres bryllup til den perfekte dag. Når du planlægger, skal du altid have dit mål for øje og aldrig miste fokus. I bedste fald bliver du kun gift én gang i dit liv, og du ønsker bestemt ikke at fortryde udformningen af denne særlige dag.

Du kan spare penge, hvis du vil, men der er ingen kompromiser, når det kommer til kærlighed!

Skal du arrangere et bryllup for få penge? Vi viser dig, hvordan man gør det!

Der er mange tips og tricks til, hvordan du effektivt kan spare penge. I løbet af planlægningsprocessen vil du måske endda bemærke aspekter, som i første omgang virkede uundværlige, men som i sidste ende var ren inspiration fra Pinterest, Instagram og co. og som blot ville have været en efterligning af et tilsyneladende drømmeagtigt internetbryllup.

1. orden er halvdelen af slaget - budgetplanlægning som et stabilt fundament

Vores første tip: Tag dig tid til en omfattende budgetplanlægning i begyndelsen af bryllupsplanlægningsprocessen. Angiv alle omkostninger og et overslag over det beløb, du skal betale.

Dette kan omfatte …

 • … Omkostninger til placering,
 • … Udgifter til brudens og gommens tøj,
 • … Udgifter til vielsesringe,
 • … Udgifter til registreringsmyndigheden,
 • … Omkostninger til en fotograf,
 • … Udgifter til udsmykning,
 • … Pris for måltidet,
 • … Udgifter til bryllupsrejsen

… og meget mere. Sæt de poster, der opstår, i rækkefølge efter vigtighed, så du kan strege overflødige omkostningsposter fra på et givet tidspunkt. Derefter skal du fastsætte et fast budget, som du under ingen omstændigheder ønsker at overskride.

Når du har gjort dette, vil du have et første solidt referencepunkt, som kan vejlede dig gennem hele planlægningsprocessen og om nødvendigt gøre nogle tilsyneladende uendelige beslutninger lettere at træffe.

2. en bryllupsplanlægger til et lille budget?

For mange kommende bryllupspar kan en bryllupsplanlægger være en guldgrube, som de har fundet. Eksperter i bryllupsplanlægning har et trænet øje og ved, hvordan de kan få din store dag til at stråle – ikke sandt? Professionelle bryllupsplanlæggere skaber et koncept baseret på begge jeres karakterer og designer i bedste fald jeres store dag præcis, som I har drømt om den. Men i de fleste tilfælde koster en sådan service en stor sum penge og kan allerede optage en stor del af dit budget.

Vores anbefaling: Tag planlægningen i dine egne hænder! Det betyder betydeligt mere arbejde, nerver, tid og energi, men på denne måde har du alle planlægningstrin i dine egne hænder og kan beslutte alt efter eget skøn.

Venner og familie er også en stor hjælp. Alle dine kære vil helt sikkert blive glade for at få mulighed for at bidrage til dit bryllup. Bare spørg, om der er nogen, der har nok vin- og champagneglas. Måske har nogen gemt et par borde og stole i garagen for at give dine bryllupsgæster behagelige siddepladser?

Når det kommer til planlægningen, vil dine kære helt sikkert give dig en hjælpende hånd, støtte dig i svære beslutninger og rådgive dig, når valget af bordpynt synes uendeligt.

Du kan spare en masse omkostninger ved at gøre alle mulige ting selv. Dette er særligt velegnet til:

 • Bryllupsinvitationer og takkekort – Dine gæster vil blive glade for selvdesignede invitationskort, da de vil føle sig personligt henvendt og se, hvor stor en indsats du allerede har lagt i invitationen. Selv et par selvskrevne takkebreve efter fejringen bringer de allerede lidt forblæste minder om den følelsesladede dag tilbage på en autentisk m
 • Dekoration – Lad din kreativitet få frit løb, og indret dit sted, som du ønsker det! Er din veninde særlig glad for at lave håndværk? Giv hende mulighed for at deltage i udsmykningen som en bryllupsgave!
 • Musik – En kærligt sammensat playliste indhyller jeres store dag i en magisk atmosfære. Desuden kan du tilpasse musikken til dine gæster og dermed skabe en sjælfuld stemning med nogle få yndlingssange.
 • Bryllupskage/desserter – Er du eller en du kender en ivrig bager? Hvorfor ikke bruge en kreativ eftermiddag i dit køkken og designe din kage eller dessert lige som du vil have den!
 • Tilbehør – Guldhalskæder, øreringe, armbånd og hårtilbehør kan få dig til at funkle, men de har også en høj pris. Selv flettede hårbånd lavet af tørrede blomster giver dig mere naturlighed og er oven i købet bæredygtige.

Der er naturligvis ingen grænser for, hvilke aspekter af dit bryllup du kan tage i dine egne hænder. Jo mere du finder, jo bedre! Gør-det-selv-projekter giver dit bryllup et meget mere personligt og autentisk præg og giver dine gæster mulighed for at leve sig helt ind i din egen følelsesverden.

Hvis du mangler inspiration til individuelle idéer, er du velkommen til at bruge platforme som Pinterest til at stimulere dit kreative sind.

4. billige bryllupssteder til magiske øjeblikke

De mest ubemærkede steder kan blive de mest magiske steder med lidt kærlighed. Her har vi en lille liste over overkommelige bryllupslokaler til magiske øjeblikke:

 • egen have/bekendtænds have
 • En lade
 • eigener Garten / Garten von Bekannten
 • Gymnasier (i grundskoler)

5. det rigtige tidspunkt

Mange par drømmer om at blive gift om sommeren med behagelige temperaturer og strålende solskin – månederne maj til august er de mest populære og derfor også de dyreste, og desværre er de ofte fuldt bookede. Et smukt og meget billigere alternativ er et vinterbryllup. Trodér konventionerne, og bring varmen tilbage i den kolde årstid med dit bryllup. Det er også tilrådeligt at blive gift på en hverdag i stedet for i weekenden.

Du kan også spare betydelige omkostninger på selve dagen ved hjælp af tidsstyring. Lad f.eks. ikke brylluppet strække sig over hele dagen, men begræns det til et bestemt tidspunkt på dagen. Så “behøver” du kun at tilbyde dine gæster mad én gang og sparer en masse penge.

Saml tendenser og inspiration

Mottoet for selve maden er endnu en gang: Gør det selv! Kan et familiemedlem lide at lave mad? Så vil den helt sikkert være glad for at bidrage med hjemmelavet mad til bryllupsmiddagen. Fordel forskellige komponenter af det ønskede madudvalg mellem forskellige personer, og du har en bred vifte af forskellige retter sammen! Fordel forskellige komponenter af det ønskede madudvalg mellem forskellige personer, og du har en bred vifte af forskellige retter sammen!

Du kan også spare en masse penge ved ikke at tilbyde ekstravagante cocktails og kun én type alkohol.

7. individuelt og kærligt: de smukkeste programidéer

Det behøver ikke altid at være det pompøse fyrværkeri til sidst på aftenen eller livebandet. Selv med billige alternativer kan du tilbyde dine gæster et varieret program, som helt sikkert vil sikre en masse god stemning.

Her er et par idéer fra os:

 • Inddrag dine gæster allerede i ceremonien og uddel bobler, gnister, glødepinde, blomster eller lignende.
 • brudebuketten kastes
 • Lad musikelskende venner overtage DJ-pulten og sørge for varieret musik.
 • Spil, som brudeparret og gæsterne selv finder på
 • Bryllupstaler fra brudeparret og gæsterne
 • Selvudtænkte skitser
 • et video diasshow til melankolske øjeblikke
 • Populære havespil (f.eks.: kast med dåser, majshul)
 • Bordspil (f.eks.: Tic Tac Toe, City Land River, puslespil)
 • en gæstebog til kære beskeder
 • Uddel engangskameraer til spontane optagelser af særlige øjeblikke
 • Foto spil

Spar børn penge med rabatter og tilbud

Som du kan se, behøver et bryllup ikke at koste en formue for at være smukt. Med et velstruktureret opsparingskoncept kan du bl.a. planlægge bryllupper for så lidt som 5.000 € eller 1.000 €.

Sæt ingen grænser for din kreativitet, og nyd din dag!

Leave a Reply