LA HORA LOCA - Alt, hvad du skal vide om denne bryllupstradition

LA HORA LOCA – Alles, was du über den Hochzeitsbrauch wissen musst

La Hora Loca” – “den muntre time” – er noget helt særligt. Hvis du nogensinde har deltaget i et bryllup med denne skik, vil du helt sikkert have det meget sjovt, når du husker det. Hvis du ikke selv har oplevet La Hora Loca, er du gået glip af en af de bedste fester i verden!

Men hvad er det hele egentlig?
Denne bryllupsskik stammer fra Sydamerika, nærmere bestemt fra Colombia, og den starter altid præcis ved midnat. Mens bryllupsfesten er i fuld gang, slår La Hora Loca til. Der lyder en sirene, musikken skrues op for fuld styrke, og som regel er der et band, som derefter spiller på strengene. Bryllupsfesten tager traditionelle masker og hatte på. Fjerdansere, stylteløbere og ildspisere dukker op og opfordrer gæsterne til at danse og fejre udstrømmende. Brudeparret kan tage store hatte på med pailletter, fjer og andre materialer for at skille sig ud fra mængden. Brudeparret kan tage store hatte på med pailletter, fjer og andre materialer for at skille sig ud fra mængden.

En vidunderlig overdådighed ledsager bryllupsparret og deres gæster i en time, det er et stort hurra! Alt dette går naturligvis ikke uden et vist niveau af brandvand; traditionelt serveres der “aguardiente”, den mest berømte lokale spiritus i Colombia. Latinamerikanske emigranter og turister introducerede traditionen til andre spansktalende lande, før den spredte sig til USA og derfra til Europa og resten af verden. I dag er La Hora Loca blevet et internationalt fænomen.

Konklusion:
Når det drejer sig om sjov og dans, ved latinoer virkelig, hvad de gør. Folk, der elsker at danse og feste hele natten, vil elske denne skik. Ved flere og flere bryllupper vælger par at hyre professionelle entertainere som trommeslagere, stylteløbere, klovne og samba-dansere for at sætte liv i den skøre time, hvor ingen rigtig ved, hvad der skal ske.

Leave a Reply