Blomster, blomster og endnu flere blomster

Blumen

Blomsterbryllup ønsket? Tips og idéer til den blomstrede drøm

Instagram, Pinterest og Co. viser vejen: De rigtige planter giver festen et unikt præg og giver et blomstret bryllup. Men det, der ser så smukt ud på nettet, kræver en masse forberedelse. Hvad der bør overvejes, når det kommer til bryllupsfloristik, kan du finde ud af her.

Valg af den rigtige blomsterhandler

I blomsterbutikken rundt om hjørnet tryller de altid smukke buketter frem til din stue? Det betyder desværre ikke, at denne butik er den rette til at stå for blomsterne til dit bryllup. Find på forhånd ud af om kendte bryllupsblomsterhandlere og blomsterhandlere i dit område på nettet, arrangér en personlig konsultation og tjek præcis hvor meget erfaring de virkelig har. Bed om at se billeder fra portfolioen, og overvej, om arbejdet passer til din stil og dine idéer. Det kan være en hjælp at medbringe dine egne billeder til konsultationen som inspiration til at visualisere dine idéer. Her gælder:

  • Blomsterhandleren skal vælges mindst tre til fire måneder før brylluppet.
  • Ca. fire uger før den store dag bør blomsterbutikken vide, hvilke blomster de faktisk skal bestille.

Skab et dekorationskoncept for bryllupsblomsterne

Når du har valgt blomsterhandler, skal du beslutte dig for en stil, der skal gå som en rød tråd gennem hele brylluppet. Foretrækker du klassisk-romantisk, farvestrålende eller moderne? Ønsker I, at blomsterne skal være det farvede element i jeres bryllup, eller skal de passe mere diskret ind i det overordnede billede?

Det er vigtigt, at mængden af blomsterdekoration er perfekt tilpasset til størrelsen af balsalen. Pompøse midterstykker giver kun mening i en stor festsal. Til et rustikt udendørs bryllup kan du vælge vilde blomster. Desuden skal blomsterne i brudebuketten også matche stilen på brudekjolen. Blomster kan også allerede spille en rolle på bryllupsinvitationerne.

Beliebte Hochzeits-Blumen und ihre Bedeutung

Sæsonbestemt i stedet for høje priser

Vælg sæsonbestemte planter: pæoner er vidunderlige bryllupsblomster i maj eller juni! I september er det imidlertid vanskeligt at bruge den. Hvis en blomstersort ikke er i sæson, kan den koste dobbelt eller endda tre gange så meget som i hovedblomstringssæsonen. Det er derfor tilrådeligt at vælge sæsonbestemte blomster til brylluppet. Der er dog også en række blomster, som er relativt nemme at få fat i hele året rundt og har en konstant pris: Disse omfatter:

  • Gerberas
  • Nelliker
  • Orkideer
  • Roser
  • Krysantemum
  • Gypsophila

Populære bryllupsblomster og deres betydning

Roser er nok de mest klassiske bryllupsblomster af dem alle og er især populære blandt romantikere, da de står for kærlighed. Symbolikken varierer afhængigt af farven. Mens den røde rose står for lidenskab og begær, er hvide roser snarere udtryk for uskyld og loyalitet.

Pæoner, der ligner de “normale” roser, står også for kærlighed og symboliserer feminin skønhed. Denne blomst er blevet tilskrevet en helbredende virkning siden oldtiden. Også i kristendommen står det for frelse og sikkerhed.

Liljer har de mest forskellige betydninger: på den ene side står de for sensualitet, værdighed og elegance. Især i den kristne tro anses de for at være et symbol på renhed, uskyld og kærlighed. Andre fortolkninger siger, at de står for enhed, femininitet eller forgængelighed.

Eukalyptus er mere end blot en trendy plante. Det siges at virke mod negativ energi og at have en rensende virkning.

Orkideer er blomsterne for frugtbarhed, begær og beundring for skønhed. Hvide orkideer står for renhed og ynde.

De perfekte blomster til den perfekte dag

For at finde de rigtige blomster til dit bryllup er det vigtigt at blive enige om en ensartet stil og vælge planterne i overensstemmelse hermed. Generelt er sæsonbestemte blomster dog billigere, og der findes mange arter, som også blomstrer hele året rundt, f.eks. citrusblomster. Roser eller orkideer.

Blomsterne skal helt sikkert integreres i bryllupsplanlægningen som en rød tråd og koordineres med rummets størrelse og brudekjolen. Du kan også allerede arbejde med dem til invitationerne!

Leave a Reply